Sisteme solare apa calda si aport incalzire

Panourile solare Westech sunt panouri solare cu tuburi vidate de tip HEAT PIPE. Tubul vidat se compune din doua tuburi de sticla concentrice intre care este format vid. Tubul din interior este acoperit de o suprafata absorbanta care colecteaza energia termica soara si o transmite mai departe prin lamele de aluminiu catre tubul de cupru numit heat pipe. Vidul dintre cele doua tuburi reduce la minimum pierderile de căldură prin convecție și conducție, permițând obținerea de performanțe superioare de absortie termica. Astfel de panouri solare se pot utiliza pe toata perioada anului avand o eficienta cu 30% mai ridicata decat panourile plane. Un alt mare avantaj îl reprezintă faptul că suprafața absorbantă a tuburilor fiind mereu perpendiculară pe direcția razelor solare

Tipuri panouri utilizate :
WESTECH SOLAR SP-58
WESTECH SOLAR WT-B-58
WESTECH TUBE POWER - 56
PANOU PLAN
Panou Solar Westech-20 tub-SP-58  
panou-WT-B-58
heat-pipe-WT-B  
panou solar tube Power
tubePower-heat-pipe
 
panou plan
569 kW/h/m²/an
730 kW/h/m²/an
780 kW/h/m²/an
525 kW/h/m²/an

Boilere solare, Puffere si accesorii


  

Pufere si boilere pentru instalatii termice. Boilerele si puferele sunt vase pentru producea si stocarea apei calde in instalatiile termice. Ele sunt construite sub forme si dimensiuni diferite pentru a putea acoperi toate variantele de incalzire si prepararea apei calde menajere. Incercam sa va prezentam in cateva cuvinte fiecare tip de boiler pe care noi il comercializam cu aplicatiile si avantajele fiecaruia in parte.

Boilerele solare monovalente si bivalente pentru instalatii cu panouri termice. Boilerele sunt recipiente pentru stocare a apei calde menajere incalzita de la o sursa de energie regenerabila sau de la o sursa clasica de caldura. Boilerul garanteaza aprovizionarea constanta cu apa calda pentru intreaga gospodarie si ofera mult confort si calitate a vietii in casa ta. Aceste vase speciale pentru incalzirea si depozitarea apei potabile sunt construite din otel special care suporta anumite tratamente termice. Ele sunt echipate cu una sau doua schimbatoare de caldura numite serpentine. Un strat dublu de email de inalta calitate si un anod de magneziu integrat, asemenea boilerele garanteaza o sursa de apa igienica permanenta. Apa calda menajera stocata in boilere emailate are garantia si indeplineste conditiile de sanatate pentru cei care le folosesc. De asemenea, boilerele cu doua serpentrine se poat monata la instalatiile solare si la o sursa de caldura casica. Boilerele se pot echipa cu rezistente termostatate care se monteaza prin insurubare. Produse Made in Germany

Pufer cu boiler incorporat pentru apa calda menajera. Denumirile pentru acest tip de pufer/boiler ar fi urmatoarele: Boiler in boiler, tanc in tanc, pufer cu boiler incorporat sau boiler combinat. Acesta combinatie reusita intre un pufer pentru incalzire si un boiler pentru apa calda menajera igienica, economiseste spatiu pentru depozitarea vaselor si o multime de legaturi si robineti care ar trebui sa faca racordurile separat cu sursa de incalzire. Puferul cu boilerul incorporat lucreaza ca vas tampon normal, dar se incalzeste in plus si apa calda menajera datorita acestei tehnologii de constructie TANK IN TANK. Incălzirea este efectuata într-un "sistem tanc în tanc", care separa circuitul apei calde menajere din ciclul de agent termic, astfel incat aceasta sa nu se amestece. Apa calda este inconjurata de incalzitorul de apa calda si este astfel incalzit simultan.Tamponul cu apa calda de 1000 de litri permite incalzirea eficienta cu un randament ridicat. In acest caz, un exces de energie termica care nu este necesara în prezent este stocata in scopul de a fi folosita ulterioara printrun control axact a termostatelor ambiante. La acest tip de boiler in boiler care are capacitatea de 1000 litri se poate monta prin insurubare o rezistenta electrica cu filet 1½" cu puteri intre 2,0 KW si max. 7,5 KW. Lungimea maxima a rezistentei poate fi de 720 mm. Puferle cu boiler incorporat sunt folosite cu succes la instalatiil solare termice.

Pufferele pentru stocarea energiei termice. Aceste recipiente sunt folosite cel mai frecvent in instalatiile de incalzire cu cazane pe combustibil solid si se intalnesc sub diferite denumiri cum ar fi: acumulatoare pentru incalzire, stocatoare termice, rezervoare de acumulare, vase tampon pentru agent termic. Un pufer practic, este o acumulare termica inertiala de agent termic care se monteaza intre cazanul pe combustibil solid si instalatia de incalzire pe care o deserveste. Puferele pot si simple cu o serpentina sau cu doua serpentine

Controllere solare Steca Si  RESOL, automatizarile pentru instalatiile solare

Regulatoarele sau controler electronic Steca sunt produse Germane de inalta calitate si fiabilitate. Gama diversificata creaza posibilitatea de a acoperi necesarul tehnic de supraveghere si comanda a instalatiilor solare in configuratii diferite. Venim in ajutorul d-vostra cu aceste scheme tehnice de montaj pentru a putea achizitiona automatizarea ideala pentru instalatia d-voastra. Automatizarile Steca au prospectul aparatului tradus in limba RO.

Automatizarile de mai jos sunt special concepute sa lucreze impreuna cu instalatiile solare termice de diferite dimensiuni si configuratii. Aceste sisteme sunt folosite pentru incalzirea apei calde menajere sau aport la incalzirea spatiului. Conversia radiatiei solare în caldura are loc in colectorul panoului termic. Energia termica din colectorul de caldura a panoului solar se transfera mai departe catre boilerele de acumulare cu o pompa care este asistata in permanenta de acest controller solar Steca. Nu numai in timpul verii ci si în perioada de tranzitie, instalatia solara produce energie termica.

In timpul iernii, sistemul solar furnizeaza la fel de bine si furnizeaza apa calda dar numai in zilele insorite. (soare cu dinti !) In perioada de iarna, un amestec de apa-glicol rezistent la inghet (-28°C) este folosit din circuitul solar si instalatia nu poate ingheta. Tehnologia avansata, de inalta performanta garantează ca o mare parte din necesarul de apa calda folosit intr-o gospodarie pote fi acoperit cu energie solara.

Automatizarile solare RESOL sunt produse Made in Germany de inalta calitate si fiabilitate. Gama larga si diversificata a regulatoarelor solare acopera necesarul tehnic de supraveghere si comanda a instalatiilor solare in configuratii pe care dvs. le doriti. Venim in ajutorul d-vostra daca doriti cu recomandari si scheme tehnice de montaj pentru a putea achizitiona automatizarea ideala pentru instalatia d-voastra. Automatizarile pe care vi le prezentam sunt special concepute sa lucreze si sa se combine impreuna cu instalatiile termice pe care le aveti deja in dotare. Aceste sisteme sunt folosite la incalzirea apei calde menajere sau ca aport la incalzirea spatiului unde locuiti.

Conversia radiatiei solare în caldura are loc in colectorul panoului termic. Energia termica din colectorul de caldura a panoului solar se transfera mai departe catre boilerele de acumulare cu o pompa care este asistata in permanenta de acest controller solar Resol. Nu numai in timpul verii ci si în perioada de tranzitie, instalatia solara produce energie termica. In timpul iernii, sistemul solar furnizeaza la fel de bine si furnizeaza apa calda dar din pacate numai in zilele insorite. (soare cu dinti !) sau in zilele senine.

La instalatiile solare atat in perioada de vara cat si in perioada de iarna, este indicat sa folositi un amestec de apa-glicol ( antigel solar ) rezistent la inghet si la temperaturi foarte ridicate.Tehnologia avansata, de inalta performanta garantează ca o mare parte din necesarul de apa calda folosit intr-o gospodarie pote fi acoperit cu energie solara.


                   

Pompe sau grupuri de pompare pentru instalatii solare.

 Grupurile de pompare pentru instalatiile solare sunt echipate cu pompe speciale cu turatie variabila GRUNDFOS SOLAR care rezista la temperaturi inalte. Temperatura maxima de lucru a grupului de pompare pe tur poate ajunge la peste 160°C iar temperatura maxima de lucru pe retur (partea unde se afla pompa) este de maximum 110°C, ( Pompa Grundfos Solar rezista scurt pana la 130°C ) Presiunea maxima de lucru a grupului de pompare este de 8 bar. Ventilul de siguranta cu care este echipat grupul de pompare este reglat fix la 6 bar. Statiile de pompare pentru instalatiile solare pot fi simple sau duble.

Grupul de pompare este echipat cu termometre pentru controlul temperaturii si manometre pentru controlul presiunii din instalatie. Aparatele de control au o exactitate de +/-10%. din valoarea masurata. Componentele pompei sunt din inox alama si plastic. Garniturile de etansare sunt din materiale speciale cu rezistenta la temperaturile inalte. Pompa de recirculare Grundfos PM2 15-105 echipeaza grupurile de pompare in 3 variante: 1,5-6,0 l/min; 4,0-16 l/min; 8,0-28 l/min. Diferentele de debit sunt controlate de un debimetru din alama si borosilikat care are posibilitate de reglaj a debitului (viteza) de circulare a lichidului in instalatie    
           

SISTEME SOLARE FOTOVOLTAICE

SISTEME CU RACORDARE LA RETEA

Sistemele fotovoltaice cu racordate la retea On-Grid sunt acele instalatii solare fotovoltaice a caror productie de electricitate este injectata total sau partial in sistemul energetic national, binenteles in modul contorizat si pentru care proprietarii instalatiilor primesc bani prin sistemul de Certificate Verzi. 

 

SISTEME CU BATERII + INVERTOR 220V

Sisteme fotovoltaice Off-Grid sunt acele instalatii solare fotovoltaice a caror productie de electricitate este stocata in baterii